Historia

9.11.2011: Syyskokous
Hallitus valittiin uudelleen, paitsi että Nova Pekkala ja Leon Suryatenggara tulevat Leenan ja Reijon tilalle, toimintasuunnitelma ja talousarvio esitettiin, jäsenmaksut ovat samat ensi vuonna kuin tänäkin vuonna.

27.10.2011: Syksyn ruokakurssi
Kurssilla oli tällä kertaa vain kuusi oppilasta mutta päätettiin kuitenkin pitää se, tällä kertaa omin voimin. Karita toimi opettajana ja innostuneet oppilaat loihtivat esiin suussasulavia ja hyvin maustettuja herkkuja. Samanaikaisesti oli Amurin koulussa menossa Halloween-juhla, joka hiukan haittasi työtämme.

13.4.2011: Kevätkokous
Kevätkokouksessa esitettiin vuoden 2010 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä myönnettiin asianosaisille vastuuvapaus.

9.4.2011: Yhdistyksen 10-vuotisjuhla
5.2. oli kulunut 10 vuotta siitä, kun Indonesian silloinen suurlähettiläs avasi yhdistyksemme virallisesti. Kymmenvuotisjuhla oli määrä järjestää silloin mutta liian tiukan aikataulun vuoksi se päätettiin siirtää tälle päivälle. Oli lämmin ja vilpitön tunnelma juhlassa, ei turhan jäykkä. "Alma" kertoi sadan vuoden takaisista ajoista, aivan loistava esitys! Puheenjohtaja piti puheen ja sitten Indonesian suurlähettiläs ja Suomen Indonesian suurlähettilään vaimo ja Indonesian kunniakonsuli ja entinen puheenjohtaja. Katselimme suurlähettilään kuvia Suomesta ja Surabayalta, tosi hienoja ja mielenkiintoisia kuvia! Ja ihmiset seurustelivat vapautuneesti pöytänaapureidensa kanssa. Erittäin onnistunut juhla!

24.11.2010: Syksyn ruokakurssi
Bapak Sodikin ja Mbak Ayatin opettivat meille taas Indonesian keittiön salaisuuksia. Parisenkymmentä henkilöä nautti suuresti sekä kurssista että sen antimista.

16.11.2010: Indonesian suurlähettiläs vieraili kielipiirissä
Suurlähettiläs vaimoineen sekä kaksi muuta henkilöä suurlähetystöstä kunnioittivat kielipiiriä läsnäolollaan. Ennen kielipiiriä suurlähettiläs tutustui yhdistyksen hallitukseen, tai 4/6-osaa siitä, Reijon kodissa.

10.11.2010: Syyskokous
Hallitus valittiin uudelleen, toimintasuunnitelma ja talousarvio esitettiin, jäsenmaksut ovat samat ensi vuonna kuin tämänkin vuoden.

27.4.2010: Kevätkokous
Kevätkokouksessa esitettiin vuoden 2009 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä myönnettiin asianosaisille vastuuvapaus.

22.4.2010: Kevään ruokakurssi
Indonesian suurlähettilään kokki Bapak Sodikin toimi opettajana tällä kertaa Mbak Ayatin avustamana. Ja ruoka oli hyvää ja tulista kuten aina!

12.1.2010: Hallitus järjestäytyi
Varapuheenjohtajaksi valittiin Katri Lehtoranta-Otonkorpi, sihteerinä toimii Sixten Bäckman ja rahastonhoitajana Karita Schimberg.

25.11.2009: Syksyn ruokakurssi
Ruokakurssilla osanottajia toistakymmentä innokasta maukkaan ruoan ystäviä. Eikä taas kerran tarvinnut pettyä, ruoka oli tulista ja hyvää!

24.11.2009: Syyskokous
Hallitus valittiin uudelleen paitsi että Milja Rantala ja Aino-Maija Kyykoski vaihdettiin Katri Lehtoranta-Otonkorpeen, toimintasuunnitelma ja talousarvio esitettiin, jäsenmaksut ovat samat ensi vuonna kuin tämän vuoden.

9.10.2009: Seminaari TAKK:ssa
Maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuuskoulutus 20 vuotta -seminaariin oli kutsuttu edustajia meidänkin yhdistyksestämme ja lisäksi Indonesian suurlähetystöstä esiintyjiä. Suurlähetystöstä saapui tanssiryhmä Andy Aronin johdolla.

7.5.2009: Kevään ruokakurssi
Ruokakurssi oli taas suosittu, jopa niin suosittu, että vetäjä pelkäsi, että tulee liikaa osanottajia. No, loppujen lopuksi meitä oli 18 innokasta laittamassa ruokaa Karitan erinomaisella opastuksella. Ja hyvää oli!

28.4.2009: Kevätkokous
Kevätkokouksessa esitettiin vuoden 2008 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä myönnettiin asianosaisille vastuuvapaus.

27.1.2009: Uusi sihteeri
Hallituksen järjestäytymiskokouksessa valittiin uudeksi sihteeriksi Milja Rantala. Varapuheenjohtajana jatkaa Reijo Kujansuu ja rahastonhoitajana Karita Schimberg.

29.11.2008: Uusi osoite
Nyt pääsee näille sivuille myös suoraan osoitteella http://www.findonesia.org. Sivusto on vielä hiukan vaiheessa, mutta webmaster päätti kuitenkin julkistaa osoitteen nyt jo. Vanha go.to-osoite on käännetty osoittamaan tänne.

25.11.2008: Syyskokous
Hallitus valittiin uudelleen vahvistettuna Milja Rantalalla, toimintasuunnitelma ja talousarvio esitettiin, jäsenmaksut ovat samat ensi vuonna kuin tämän vuoden.
Sitä edeltävässä hallituksen kokouksessa päätettiin hankkia tilaa webbihotellista ja myös rekisteröidä yhdistykselle oma webbiosoite.

17.11.2008: Webbisivut toimivat taas
Yhdistyksen kotisivun tilalla tulee joku mielipidekyselyntapainen. Sivut siirrettiin väliaikaisesti toiseen paikkaan, kunnes ehdimme päättää, mitä tehdään. Eli go.to-osoite toimii taas.

20.10.2008: Syksyn ruokakurssi
Ruokakurssilla 15 osanottajaa söi laittamaansa hyvää ruokaa. Jälkeenpäin olemme kuulleet pelkkiä hyviä kommentteja, eli ilmeisesti onnistuimme taas kerran. :o)

24.4.2008: Kevätkokous
Kevätkokouksessa esitettiin vuoden 2007 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä myönnettiin asianosaisille vastuuvapaus.

28.11.2007: Syyskokous
Yhdistyksen syyskokouksessa valittiin uusi hallitus, joka sattumoisin onkin sama kuin vanha. Tulo- ja menoarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2008 vahvistettiin.

5.11.2007: Syksyn 2007 ruokakurssi
Kolmetoista tulisen ruoan ystävää oli kokoontunut laittamaan ja syömään hyvää ruokaa Karitan taitavalla opastuksella.
Menu oli taas kerran makunystyröitä hivelevä, eli:
- Nasi kebuli
- Gulai kambing
- Ayam rebus sambal jahe
- Tumis pancawarna
- Puding lapis kelapa muda

24.5.2007: Netcolony reistailee
Webbikotimme Netcolonyssa on ollut vaikeasti saavutettavissa jo jonkin aikaa. Tänään avattiin uusi koti JustFreessä. Osoite pysyy samana eli http://go.to/findonesia.

24.4.2007: Kevätkokous
Kevätkokouksessa mm. esitettiin vuoden 2006 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä myönnettiin asianosaisille vastuuvapaus.

7.3.2007: Ruokakurssi
Ruokakurssi peruuntui liian vähäisten ilmoittautmisten vuoksi.

21.11.2006: Syyskokous
Syyskokouksessa hallitus valittiin uudestaan, vuoden 2007 jäsenmaksuksi päätettiin 17 euroa, esitettiin tulo- ja menoarvio sekä toimintasuunnitelma.

20.11.2006: Valokuvanäyttely on historiaa
Viimeisen kerran näyttely purettiin ja siirrettiin odottamaan mahdollista uudelleenherättämistä.

6.11.2006: Valokuvanäyttely siirtyi taas
Tällä kertaa päämääränä oli Tampere-talo, jonka Talvipuutarhassa näyttely on esillä kaksi viikkoa.

16.10.2006: Valokuvanäyttely Hervannassa
Viikon levon jälkeen pystytettiin näyttely Hervannan kirjastossa.

10.9.2006: Valokuvanäyttely muutti taas
Tällä kertaa uusi paikka on Kansainvälinen toimintakeskus, jossa näyttelyn on määrä olla neljä viikkoa.

28.8.2006: Valokuvanäyttelyn siirto
Näyttely siirrettiin tällä kertaa Unipointista pääkirjastoon, Metsoon. Taas kerran meni koko päivä, mutta siellä kävi paljon ihmisiä katsomassa jo pystytyksen aikana ja jotkut rupesivat kyselemäänkin.

14.8.2006: Valokuvanäyttelyn siirto
Näyttely siirrettiin enemmän tai vähemmän onnistuneesti Emil-salista Unipointiin, eli naapurisaliin. Sinne mahtui 54 kuvaa, eli jouduimme karsimaan reilut 30 kuvaa alkuperäisestä näyttelystä. Ripustustapa oli hiukan eri, joten oli taas aikamoinen häsäkkä, ennenkuin kuvat riippuivat sermeillään. Pari kertaa jokunen kuva tippui lattiallekin, kun koukut pettivät, mutta vain kolmen kuvan lasit menivät rikki.

1.8.2006: Valokuvanäyttelyn avajaiset
Valokuvanäyttely "Arkea ja juhlaa Indonesiassa" avattiin juhlallisin seremonioin vanhan kirjastotalon Emil-salissa. Paikalla olivat mm. Indonesian suurlähetystön kulttuuriasioista vastaava sihteeri Ibu Shinta Nurwulan, Tampereen kaupungin kulttuuritoimenjohtaja Jaakko Masonen sekä tanssiryhmä Indonesian suurlähetystöstä, joka esitti erittäin kauniisti viuhkatanssin Sulawesilta.
Noin kolmekymmentä vierasta kunnioitti avajaisia läsnäolollaan. Lopuksi nautimme vielä suurlähetystön tarjoamia pikkupurtavia.

18.4.2006: Kevätkokous
Tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastajan lausunto esitettiin, tilinpäätös vahvistettiin ja vastuuvapaus myönnettiin hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.

2.1.2006: Valokuvanäyttely
Yhdistys on saanut Ulkoministeriön myöntämää tiedotustukea valokuvanäyttelyä varten. Näyttely järjestetään syksyllä eri puolilla kaupunkia. Siihen tulee Marko Jaakkolan valokuvia Balilta ja Floresilta.

7.11.2005: Syyskokous
Toimintasuunnitelma ja tulo- ja menoarvio vahvistettiin.
Vuoden 2006 jäsenmaksuksi päätettiin 15 euroa.
Hallitus valittiin uudelleen.

3.11.2005: Indonesialaisen ruoan kurssi
Kurssi peruutettiin taas kerran osanottajien vähyyden vuoksi.

16.5.2005: Kevään ruokakurssi
Kaksitoista ihmistä oli kokoontunut perinteiselle Indonesialaisen ruoan kurssille Amurin koulun opetuskeittiössä. Menuna oli: Laksa Bogor, Sambal cuka, Kerupuk ja jälkiruokana Agar-agar jeruk saus manis. Ensin laitoimme ruokaa Ingan, Novan ja Karitan erinomaisella opastuksella ja sitten söimme maukkaat aikaansaannoksemme. Yhdellä sanalla summattuna: Nam!

5.4.2005: Kevätkokous
Kevätkokous kärsi taas kerran osanottajapulasta, mutta ne, jotka olivat läsnä, olivat innokkaasti mukana.
Tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastajan lausunto esitettiin, tilinpäätös vahvistettiin ja vastuuvapaus myönnettiin hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.

18.1.2005: Valokuvanäyttely purettiin
Saat di Bali - Hetkiä Balilla -valokuvanäyttelyn viimeisenä päivänä indonesian kielipiiri kokoontui ja kun piiri oli lopussa, purettiin näyttely. Joka päivä oli ihmisiä käynyt tutustumassa Balin ihmeellisiin maisemiin ja kaikkeen muuhun esillä olevaan. Vieraskirjaankin oli ilahduttavan moni kirjoittanut nimensä.

5.1.2005: Valokuvanäyttelyn avajaiset
Marko Jaakkolan kauniita valokuvia oli esillä Saat di Bali - Hetkiä Balilla -valokuvanäyttelyssä. Sumatran katastrofin vuoksi Indonesian suurlähettiläs joutui peruuttamaan tulonsa näyttelyn avajaisiin, jotka kuitenkin järjestettiin, koska valmistelut olivat niin pitkällä, että olisi ollut vaikeaa siirtää näyttely tulevaisuuteen.
Tuhoalueella kuolleille ja heidän omaisilleen omistettu näyttely avattiin lämminhenkisessä ja tunneherkässä seremoniassa.

26.12.2004: Luonnonmullistus
Järkyttyneinä otimme vastaan uutisen Sumatran edustalla tapahtuneesta tuhoisasta maanjäristyksestä ja siitä seuranneesta hyökyaallosta ja niiden aiheuttamista lukuisista kuolonuhreista ja valtavista tuhoista!
Hallituksen kokouksessa 4.1.2005 päätettiin osallistua Indonesian suurlähetystön järjestämään avustuskeräykseen.

13.12.2004: Vauvauutinen
Aino-Maijalle ja Rossille on syntynyt poika!
Yhdistys onnittelee lämpimästi!

2.11.2004: Syyskokous
Toimintasuunnitelma ja tulo- ja menoarvio vahvistettiin.
Vuoden 2005 jäsenmaksuksi päätettiin 15 euroa.
Hallitus valittiin uudestan, paitsi että Katri vaihdettiin Aino-Maijaan.

12.10.2004: Indonesialaisen ruoan kurssi
17 osallistujaa kokoontuivat Amurin koululle laittamaan hyvää ja tulista ruokaa.

19.8.2004: Indonesian itsenäisyysjuhlavastaanotto
Puheenjohtaja ja sihteeri edustivat yhdistystä.

17.8.2004: Indonesian itsenäisyyspäivä
Tänään on Indonesian itsenäisyyspäivä

13.5.2004: Indonesialaisen ruoan kurssi
Kurssi peruutettiin taas kerran osanottajien vähyyden vuoksi.

18.11.2003: Itä-Aasia-ilta
Itä-Aasia-illassa esittäytyivät Indonesia, Japani- ja Kiina-yhdistykset. Paikalla noin 20 ihmistä.

3.11.2003: Syyskokous
Yhdistyksen syyskokouksessa valittiin hallituksen vanhat jäsenet uudestaan, tulo- ja meno-arvio vahvistettiin, samoin toimintasuunnitelma. Jäsenmaksuksi vuodelle 2004 vahvistettiin 15 euroa.

Syksy 2003: Vauvauutisia
Hallituksen jäsenet Karita ja Katri ovat kumpikin saaneet vauvan! Yhdistyksemme onnittelee!

28.11.2002: Ruokakurssi
Syksyn ruokakurssi jouduttiin peruuttamaan, kun ei tullut riittävästi ilmoittautuneita. Tanssijoita Helsingin rautatientorilla

20-25.8.2002: "Reach Indonesia 2002" Helsingissä elokuussa
Indonesian valtio järjesti useita näyttäviä tapahtumia Suomessa elokuun lopulla "Reach Indonesia 2002" -ohjelman puitteissa.
Indonesian itsenäisyyspäivän tiimoilla Marina Congress Centerissä järjestetyssä kauppaseminaarissa puhuttiin mm. Indonesian talouden ja kaupankäynnin kehityksestä, kulttuuritapahtumassa esitettiin tansseja, musiikkia ja lauluja eri puolilta Indonesiaa, indonesialaisten pk-yritysten myyntinäyttelyssä oli esillä koriste-esineitä, batiikkikankaita ja -vaatteita, huonekaluja, ym. ym, matkailukin oli näyttävästi esillä.
Adi Subari laulaa Helsingin rautatientorilla Rautatientorilla järjestetyssä näyttelyssä ja kultturiesityksessä esiteltiin indonesialaisia kankaita, vaatteita, koriste-esineita ym. ym. ja esitettiin kaunista tanssia ja musiikkia ja lauluja, joista ehkä suosituimmat olivat Adi Subarin ihanalla äänellään esittämät laulut.

17.5.2002: Jyväskylän vierailu
Vajaat kymmenen ihmistä matkusti Jyväskylään sikäläisen Aasia-seuran vieraiksi.
Valitettavasti paikalle tuli vain kourallinen jäseniä, mutta ilmapiiri oli lämmin ja kiinnostus kova. Anni veti meidän osuutemme, Karita kertoi Sumatrasta, Marko kertoi Balista ja Anni ja Sixten Irian Jayasta. Lopuksi Sixten kertoi yleistietoja Indonesiasta.
Meillä oli pienimuotoinen näyttelykin matkassa ja se sai paljon huomiota osakseen.
Tilaisuuden jälkeen kävimme syömässä emäntämme kanssa ja sitten alkoi paluumatka Tampereelle, jonne saavuimme vielä saman vuorokauden puolella.

25.4.2002: Kevään ruokakurssilla kokontui n. kymmenen ihmistä Karitan johdolla indonesialaisen ruoan kurssille. Ja hyvää oli!
Menu oli:
Rendang ayam (tulista kookoskanaa)
Kankung simana lagi (paistettu päivänsini)
Ikan bumbu Bali (kalaa balilaisessa kastikkeessa)
Kentang sambal pengantin (tullisia tikkuperunoita)
Sambal kecap (tulista chilikastiketta)
Puding lapis kelapa muda (kerroskakku nuoresta kookoksesta)

15.4.2002: Kevätkokouksessa oli kuusi osallistujaa.
Tilinpäätös vahvistettiin, hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille myönnettiin vastuuvapaus.
Vuoden 2001 vuosikertomus esitettiin.

29.11.2001: Indonesia-päivä Tampere-talossa oli oikein onnistunut! Puvut loistivat, gamelan-musiikki hiveli korvia, tanssijat olivat tosi taitavia, tangomarkkinoiden semifinalisti 1999 ja 2001 ja vuoden 2001 karaoken Suomen mestari Adi Subari lumosi yleisön lauluillaan (mm. Satumaa ja Viivy vielä hetki), ruoka oli hyvää, indonesialaiset vieraamme olivat itse ystävällisyys ja ihanan mukavia!

6.11.2001: Tämän syksyn ruokakurssi oli suosittu. Meitä oli melkein 20 ihmistä kokkailemassa hyvää ja tulista indonesialaista ruokaa. Yleinen mielipide oli, että kurssi oli onnistunut ja ruoka hyvä, monet sanoivat tulevansa uudestaan.

17.10.2001: Syyskokous pidettiin Kansainvälisessä toimintakeskuksessa. Hallitus sai uusia jäseniä ja jäsenmaksuksi päätettiin 15 euroa. Tarkemmat tiedot löydät tästä.

31.7.-18.8.2001: Indonesialaisia tekstiilejä esittelevä näyttely Aurinkolinnun Maa järjestettiin Tampere-talossa. Lue lisää tästä.

30-31.7.2001: Victoria Cattoni Balilta esiintyi Tampereen Koskikeskuksessa Kukkaisviikon vieraana.

25.4.2001: Kevään ruokakurssi. Paikalla n. 13 ihmistä. Ruoka hyvä, tunnelma lämmin ja valoisa.

29.3.2001: Yhdistyksen kevätkokous pidettiin Kansainvälisessä toimintakeskuksessa. Jäseniä paikalla viisi. Vuoden 2000 toimintakertomus ta tilinpäätös sekä tilintarkastajan lausunto esitettiin, tilinpäätös vahvistettiin, vastuuvapaus myönnettiin. Jäsenmaksuksi päätettiin 90/1000 mk henkilö/kannatusjäseneltä.

5.2.2001: Indonesian suurlähettiläs Ahmad Fauzie Gani vieraili Tampereella ja avasi yhdistyksemme virallisesti leikkaamalla sini-valko-punaisen nauhan, jossa yhdistyivät Suomen lipun sininen ja valkoinen ja Indonesian lipun punainen ja valkoinen. Lisää aiheesta.

10.1.2001: Yhdistyksen rekisteröinti on valmiina.

23.11.2000: Syksyn ruokakurssi järjestettiin Sampolan kotitalousneuvonnan keittiössä. Osanottajia oli noin 20. Ruoka oli hyvää ja tulista, joidenkin mielestä liiankin tulista.

29.5.2000: Yhdistyksen rekisteröinti aloitettiin lähettämällä rekisteröintipaperit Patentti- ja rekisterihallitukselle.

16.5.2000: Kevään ruokakurssi järjestettiin Sampolan kotitalousneuvonnan keittiössä. Osanottajia oli noin 20. Ruoka oli hyvää ja osanottajat innostuneita.

22.3.2000: Tampereen Suomi-Indonesia -yhdistys syntyi vanhan Suomi-Indonesia -yhdistys ry.:n Tampereen klubin lopetettua toimintansa.